Ekonomika

Americký akciový trh opäť klesol pre obavy investorov, že ekonomika smeruje do bolestivej recesie

Americký akciový trh vo štvrtok znovu klesol. Investori pokračovali vo výpredaji akcií pre rastúce obavy z toho, že americká ekonomika smeruje do bolestivej recesie. Nedávne správy poukázali na oslabenie vo viacerých oblastiach hospodárstva, vrátane sektoru bývania a výroby v oblasti Mid-Atlantic a maloobchodných tržieb, hoci pracovný trh zostáva zdravý.

Celkovo je jasné, že ekonomika sa spomaľuje pod váhou vlaňajšieho zvyšovania úrokových sadzieb zo strany Federálneho rezervného systému.

Index S&P 500 klesol o 0,8 percenta na 3 898,85 bodu. Priemyselný index Dow Jones si odpísal tiež 0,8 percenta a uzavrel na úrovni 33 044,56 bodu. Technologický Nasdaq sa znížil o 1 percento na 10 852,27 bodu. Index menších spoločností Russell 2000 oslabil zhodne o 1 percento na 1 836,35 bodu.

Ázijské akciové trhy v piatok smerovali nahor. Hlavný japonský index Nikkei 225 vzrástol o 0,4 percenta, index hongkonskej burzy Hang Seng posilnil o 1,1 percenta, čínsky akciový index Shanghai Composite si pripísal 0,6 percenta a juhokórejský Kospi stúpol o 0,5 percenta.

Zdroj: https://www.webnoviny.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com