Kultúra

Zomrela jediná dcéra Kráľa rock’n’rollu, Lisa Marie Presley mala 54 rokov

Vo veku 54 rokov vo štvrtok zomrela jediná dcéra Kráľa rock’n’rollu Elvisa Presleyho, speváčka Lisa Marie Presley. Úmrtie umelkyne potvrdila jej matka Priscilla Presley, podľa ktorej bola jej dcéra „najvášnivejšia, najsilnejšia a najmilujúcejšia žena“, ktorú kedy poznala.

Zástava srdca

Správa o smrti Presley prišla len niekoľko hodín po tom, čo jej matka potvrdila, že ju skôr počas štvrtka hospitalizovali. O hospitalizácii ako prvý informoval bulvárny portál TMZ a neskôr potvrdil magazín People.

Hovorca hasičov v okrese Los Angeles uviedol, že po pol jedenástej pred poludním okresní záchranári zasahovali v dome v Calabasas, aby pomohli žene, ktorá utrpela zástavu srdca. Podľa záznamov o nehnuteľnosti mala Presley na adrese trvalý pobyt.

Nasledovala kroky jej otca

Lisa Marie Presley sa narodila 1. februára 1968, presne deväť mesiacov po svadbe Priscilly a Elvisa Presleyovcov. Nasledovala kroky jej otca a nahrala tri štúdiové albumy To Whom It May Concern (2003), Now What (2005) a Storm & Grace (2012).

Na konte má aj single s jej otcom, ktoré nahrala za použitia nahrávok, ktoré zverejnil pred smrťou.

Pozornosť pritiahli aj jej manželstvá

Pozornosť verejnosti pritiahli aj jej manželstvá. V rokoch 1994 až 1996 bola vydatá za Michaela Jacksona a v rokoch 2002 až 2004 bola manželkou herca Nicolasa Cagea. Je matkou herečky a modelky Riley Keough a zosnulého Bena Keougha, ktorých mala s prvým manželom Dannym Keoughom, a dvojčiat Harper a Finley Lockwood, ktorých otcom je jej exmanžel Michael Lockwood.

Presley sa venovala aj charite a humanitárnej činnosti, napríklad programom zameraným na boj s chudobou cez Elvis Presley Charitable Foundation či pomoci po hurikáne Katrina z roku 2005.

Zdroj: https://www.webnoviny.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com