Komentáre

Hlava Wagnerovcov Prigozhin je pre Rusko čoraz toxickejšia

Jevgenij Prigožin, zakladateľ žoldnierskej Wagnerovej skupiny, vo video, ktoré teraz koluje po sietiach, si v noci prezerá pivnicu plnú mŕtvych tiel ruských vojakov a komentuje situáciu. Ku koncu jedného z videí hovorí, zrejme má na mysli svojich zabitých Wagnerovcov, že „zmluva skončila, idú domov“.

Video, o ktorom nie je jasné, z kedy pochádza, ukazuje Prigožina, ako prihliada za tmy vykladania padlých žoldnierov Wagnerovej skupiny z nákladného vozidla na nosidlá. Potom s ďalšími členmi skupiny prechádza domom alebo jeho pivnicou, kde sú naskladané desiatky mŕtvol, komentuje situáciu a vyhlási, že „zmluva skončila, za týždeň idú domov“. Aj keď z videa nie je celkom zrejmé, či tento výrok naozaj adresuje padlým vojakom, zábery a Prigožinove slová tomu nasvedčujú.

V ďalšom videu, ktoré pravdepodobne predchádza alebo nadväzuje na to predošlé, ide oligarcha Prigožin, zvaný Putinov kuchár, priamo na korbe nákladného auto. To zrejme vezie mŕtvoly padlých žoldnierov, ktorým „skončila zmluva“.

Prigožin mal navšíviť svoje wagnerovce na fronte v minulých dňoch a je možné, že videá pochádzajú práve z tejto cesty. Tam došlo k útoku Ukrajincov na budovu, kde mal Prigožin údajne oslavovať narodeniny a malo dôjsť k jeho zraneniu.

Ruský miliardár Jevgenij Prigožin založil skupinu Wagnerovcov v roku 2014. K jej založeniu sa ale prvýkrát priznal až v septembri tohto roku. „V tú chvíľu, 1. mája 2014, sa zrodila skupina patriotov, ktorá prijala meno Wagnerova,“ povedal Prigožin na založenie skupiny žoldnierov. Tá podľa neho vznikla kvôli bojom na východe Ukrajiny v roku 2014. Je ale nasadzovaná v rôznych miestach sveta, jej jednotky pôsobia napríklad v Sýrii, Líbyi a ďalších krajinách Afriky. Sám Prigožin má údajne kriminálnu minulosť, kvôli svojej cateringovej firme Concord, ktorá zaisťuje luxusné hostiny v Kremli, je prezývaný Putinov kuchár. Na niektorých snímkach je zachytený ako sám osobne nalieva pitie prezidentovi Vladimírovi Putinovi alebo dohliada na priebeh hostiny. K Putinovi má údajne veľmi blízko.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com