Šport

Brazílčania pozorne sledujú stav svojho esa: Zasiahne ešte Neymar do šampionátu?

Realizačný tím brazílskej futbalovej reprezentácie po piatkovom stretnutí G-skupiny majstrovstiev sveta v Katare proti mužstvu Kamerunu prehodnotí zdravotný stav Neymara a rozhodne o tom, aká je šanca, že si ešte zahrá na tomto svetovom šampionáte.

Neymar maróduje s poškodenými väzmi v pravom členku po tom, ako sa zranil v minulotýždňovom štvrtkovom úvodnom dueli na šampionáte proti Srbsku (2:0). V pondelok preto v druhom stretnutí skupinovej časti nečelil Švajčiarsku (1:0) v stretnutí, v ktorom si „kanárici“ zabezpečili postup do osemfinále, a vynechá i duel proti africkému súperovi.

Kamerunčanov neohrozí ani duo brazílskych obrancov Danilo a Alex Sandro, no ich zdravotný stav sa zlepšuje. „Napredujú. Sústredíme sa na zápas proti Kamerunčanom a potom sa rozhodneme o týchto hráčoch. Už máme pripravený plán na ich návrat,“ povedal asistent trénera v brazílskom tíme Cléber Xavier.

Brazílski lekári zatiaľ neuviedli časový harmonogram Neymarovho návratu a nepovedali, či sa hráč vôbec vráti do akcie počas majstrovstiev sveta.

Neymar utrpel zranenie aj na majstrovstvách sveta pred ôsmimi rokmi v Brazílii. Vo štvrťfinále proti Kolumbijčanom ho vyradilo z turnaja nepríjemné zranenie chrbta a „kanárici“ napokon prehrali v semifinále s Nemcami vysoko 1:7.

Zdroj: https://sportovy.cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com