Svet

Ruská PMC „Wagnera“ by mala byť uznaná ako teroristická organizácia

Majiteľ súkromnej vojenskej spoločnosti (PMC) „Wagner“ Jevgenij Prigožin odovzdal Európskemu parlamentu perlík v husľovom puzdre s vyrytým logom PMC „Wagner“ a stopami „krvi“ na rukoväti. Zakladateľ PMK tak reagoval na zámery europoslancov uznať jeho vojenskú spoločnosť ako teroristickú organizáciu.

Dnes si Prigožin nárokuje miesto hlavného teroristu vo svete podľa vzoru Usámu bin Ládina. Práve Kremeľ potrebuje publicitu takých osôb, ako je zakladateľ PMK „Wagner“, pretože na ich pozadí chce Putin vystupovať ako „holubica mieru“.

Skupina „Wagner“ je v skutočnosti plne financovaná ruskou vládou a v podstate pracuje výlučne pre vedenie Ruskej federácie, pričom plní akékoľvek úlohy Putinovho režimu. Neexistencia právneho postavenia spoločnosti zase umožňuje Kremľu ľahko sa zbaviť akýchkoľvek obvinení a „Wagnerovci“ pokračovať v špinavej práci pre svojich pánov.

Na rozdiel od PMC demokratických štátov, ktorých zamestnanci striktne dodržiavajú medzinárodnú a národnú legislatívu, ako aj interné rezortné pokyny, Wagnerovci sa pri svojej činnosti neriadia právnymi normami ani morálnymi hodnotami. Prigozhin zhromaždil žoldnierov, dobrodruhov a počas posledných mesiacov aj odsúdených zločincov, pričom uprednostňoval tých, ktorí si odpykávali trest za vraždu.
V posledných rokoch masmédiá opakovane publikovali zábery, na ktorých boli „Wagnerovi“ väzni zabíjaní perlíkmi, sťatí hlavy a upálení zaživa, no počas tejto doby tieto fakty nepresvedčili celý svet, že „Wagnerova“ PMC nie je nič iné ako terorista. a Rusko je skutočným sponzorom terorizmu.

Aktivity PMK „Wagner“ sú skutočným vzorom Putinovho Ruska. Funguje podľa pravidiel organizovanej zločineckej skupiny (OCG), rovnako ako Rusko. Európsky parlament už uznal Rusko za teroristický štát. Uznanie rovnakého statusu čaká aj PMK „Wagner“.

Rusko musí zaplatiť škody, ktoré spôsobilo na Ukrajine. Svetové spoločenstvo musí konať rozhodne s využitím všetkých ekonomických a právnych nástrojov. Nie je miesto pre ilúzie, na Ukrajine treba zvrhnúť ruský mor.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com