Kultúra

Panta Rhei v bratislavskom Auparku otvorilo najmodernejšie kníhkupectvo

Viac ako 200-metrový rad na podpis Mechanika, čarodejnícky večer, divadielko pre deti a ďalšie eventy otvorili nové knižné kráľovstvo

Sieť kníhkupectiev Panta Rhei sa môže popýšiť novou vlajkovou loďou. Po tom, čo na sklonku minulého roka otvorila vynovené kníhkupectvo v nákupnom centre Avion sa teraz do čela flotily postavila nová predajňa v bratislavskom Auparku. Kníhkupectvo Panta Rhei sa po takmer dvoch desaťročiach nielen presunulo v rámci Auparku, ale zároveň dostalo moderný vzhľad. Koncept nového kníhkupectva dáva na prvé miesto zákazníka a jeho príjemný pocit z času stráveného medzi knihami. Okrem nich tú zákazník nájde aj bohatú ponuku hračiek, spoločenských hier, diárov, písacích potrieb. V novom modernom šate sa okrem kníhkupectva predstaví aj kaviareň Café Dias.

„Na to, čo sa nám podarilo v krátkom čase vytvoriť v Auparku sme hrdí. Je tu nové moderné kníhkupectvo, ktoré ponúka desaťtisíce kníh ale aj neknižný tovar ako sú hračky, hudobné nosiče, diáre a mnoho ďalšieho. Je to však prvé kníhkupectvo na Slovensku, ktoré má priamo vo svojom strede javisko na literárne diskusie, koncerty, divadelné predstavenia. A diváci si ho môžu vychutnať z hľadiska, ktoré je tiež unikátom na slovenské pomery. Už samozrejmosťou je kaviareň Café Dias, ktorá takisto dostala nový dizajn a už prvé dni naznačujú, že hosťom sa páči,“ hovorí generálny riaditeľ Panta Rhei Michal Rajter.

Kníhkupectvo slávnostným prestrihnutím pásky, pred zrakmi viac ako stovky pozvaných hostí, v piatok otvorila pätica hercov, ktorá sa s Panta Rhei podieľa na výrobe relácie Kniha dňa Ján Gallovič, Kristína Tormová, Bibiana Ondrejková, Martin Kaprálik a Juraj Bača Pomocnú ruku im podali generálny riaditeľ Panta Rhei Michal Rajter a zakladateľ spoločnosti Ladislav Bödők s hudobným sprievodom skupiny David Szabó Quartet.

Vyvrcholením bohatého programu otváracieho víkendu bola okrem oficiálneho otvorenia aj diskusia a autogramiáda autora úspešnej knihy z prostredia Formuly 1 Mechanik Marca Priestleyho. Jeho diskusia s komentátorom F1 Števom Eiselem prilákala v sobotu do Auparku viac ako 1000 fanúšikov. „V živote som za jeden deň nepodpísal viac kníh ako dnes. Spoločne s fotografiami a podpis kartami to bolo viac ako 1000 podpisov. Ďakujem všetkým fanúšikom zo Slovenska ale i Čiech prišli a že trpezlivo čakali na autogram,“ povedal po evente, ktorý trval takmer 4 hodiny Marc Priestley.

Okrem formulového „šialenstva“, ktoré z autogramiády Mechanika vytvorilo najväčší knižný event uplynulého roka, bolo počas otváracieho víkendu na programe aj Divadlo na hojdačke, diskusia s Braňom Jobusom, VIP nákupy, Čarodejnícky večer s Harry Potter kvízom, Pokémon swap a stretnutie knižných influencerov.

Zdroj: https://www.aktuality.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com