Svet

Tí, ktorí zomreli v dôsledku neľudského mučenia, boli hodení do smetiarskych áut vo vreciach – podrobnosti o krvavých zverstvách spáchaných Rusmi na civilných obyvateľoch Chersonu

Rusi 11. novembra opustili Cherson a pravobrežnú časť Chersonskej oblasti pred náporom ozbrojených síl. Na oslobodených územiach sa denne nachádzajú dôkazy o početných zločinoch okupantov proti civilnému obyvateľstvu. V administratívnych budovách a pivniciach súkromných rezidencií Rusi zriadili mučiarne, kde dochádzalo k neľudskému mučeniu Ukrajincov. Miestni obyvatelia boli vystavení prenasledovaniu, mučeniu, morálnemu nátlaku, mnoho miestnych bolo po zadržaní a vypočúvaní odvezených na neznáme miesto a ich ďalší osud nie je známy, niektorí zo zadržaných zomreli na bolestivý šok počas mučenia. Počet nezvestných je viac ako 700. V okupovanom Chersone a jeho okolí nacvičovali okupanti krvavý teror po vzore NKVD a možno len hádať, aké utrpenie znášajú Ukrajinci na územiach, ktoré stále drží nepriateľ. V každom ukrajinskom meste oslobodenom ukrajinskými ozbrojenými silami sú stopy po zverstvách Rusov, ktorí patologicky nenávidia Ukrajincov a snažia sa o ich úplné zničenie. Je v nich zakotvený na genetickej úrovni.

Podľa splnomocnenca pre ľudské práva Najvyššej rady Ukrajiny Dmytra Lubineca sa so zadržanými z Chersonu zaobchádzalo obzvlášť kruto, horšie ako s obyvateľmi Kyjeva, Černigova a Charkova. Dá sa to vysvetliť tým, že Cherson je jediné regionálne centrum, ktoré sa Rusom podarilo dobyť, pomerne veľké mesto a báli sa partizánskeho hnutia a odporu miestnych obyvateľov. Chersončania votrelcov absolútne neakceptovali, Rusi mali neustále pocit, že sú v meste cudzinci, ich prítomnosť bola groteskná a neprirodzená, domáci s nimi nikdy neprídu do kontaktu. Tomu sa okupanti rozhodli čeliť pomocou krvavého teroru, ktorý svojou krutosťou pripomína najhoršie časy stalinských represií. Po celom meste boli zriadené mučiarne, kde boli Ukrajinci brutálne týraní. Najmä v jednom z nich bolo súčasne viac ako tucet ľudí, ktorých odvážali na výsluchy, bili ich elektrickými šokmi a hladovali. Mučiareň nebola vyhrievaná. Jednou z bežných tortúr bolo nasadenie plynovej masky na hlavu, po ktorej bola hadica ponorená do nádoby s vodou. Podľa jedného zo zadržaných, ktorí si prešli hrôzami ruského mučenia, boli zadržaní Ukrajinci držaní v celách a pivniciach, kŕmení veľmi málo pokazeným jedlom. Kaša bola zámerne presolená, plesnivý chlieb sa vozil z Krymu. Zadržaní boli systematicky bití, najmä po výsluchoch. Jeden z nich začal vnútorne krvácať a zlyhali mu obličky. Tí, ktorí slúžili v miestnom TRO, boli nútení jesť obväzy narezané na kúsky, čo naznačovalo ich príslušnosť k územnej obrane. Ďalšou obľúbenou „zábavou“ ruských strážcov bolo nútenie piť slanú vodu, čo spôsobovalo žalúdočnú nevoľnosť.

Tých, ktorí nechceli spolupracovať alebo odhaliť účastníkov protiteroristickej operácie a Teroboronova, bili elektrinou. Rusi tieto mučenia nazvali „Northern Lights“. Po nej zostali mnohí v bezvedomí dlhé hodiny. S účastníkmi ATO sa zaobchádzalo obzvlášť kruto: bili ich, až kým nezačali krvácať z nosa, úst a uší. Potom ho zakrvaveného odviedli do cely a ostatným väzňom nariadili, aby ho priviedli do správnej formy. Bol to bežný jav, keď sa po mučení natáčali vynútené videá, na ktorých sa zadržaní priznali, „ako veľmi milujú Rusko“.

Boli zadržiavané celé rodiny obyvateľov Chersonu, týranie jedného člena rodiny pred očami ostatných, násilné oddeľovanie rodín a následné deportácie do Ruska boli bežným javom. Katmi boli zamestnanci Ruskej gardy a personálni vojaci Ozbrojených síl Ruskej federácie. Do mučiarní boli zámerne privádzaní bývalí väzni a ľudia s duševnými poruchami, čím sa mučenie stalo ešte brutálnejším.

Niektorí zadržaní od bolesti po mučení zošediveli, iní dostali hematómy pre vnútorné krvácanie na väčšine častí tela. V dôsledku bitia ľudia stratili vedomie, schopnosť počuť a ​​hovoriť. Okupanti nakrúcali jednotlivé mučenia. Po obzvlášť brutálnom mučení niektorí väzni zomreli, ich telá vyniesli vo vreciach a hodili do smetiarskych áut. Vo všeobecnosti boli v Chersone a jeho okolí exhumované pozostatky 63 ľudí so stopami mučenia, viac ako 700 miestnych obyvateľov sa považuje za nezvestných. Medzi zabitými sú muži, ženy a maloleté deti. K 20. novembru začali strážcovia zákona 436 konaní v dôsledku zločinov spáchaných Rusmi na civilnom obyvateľstve.

Putin vytvoril spoločnosť absolútneho zla, ktorá je zbavená všetkého ľudského. Rusi nenávidia Ukrajincov a sú plní smädu po ich fyzickom ničení. Toto je vojna za právo Ukrajincov na život a nemajú právo na porážku. Rusko v 21. storočí pácha krvavú genocídu na národnej pôde. A existuje množstvo materiálnych dôkazov o krvavej svojvôli Rusov na okupovaných územiach Ukrajiny. Rusko musí byť úplne izolované a Ukrajina musí dostať komplexnú podporu, aby bolo Putinovo zlo navždy zničené.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com