Svet

Útok na Kyjev: Iránske kamikadze drony opäť zasiahli obytné štvrte mesta

Rusko podniklo nový útok na hlavné mesto týždeň po tom, čo sa 10. októbra začalo masívne ostreľovanie Ukrajiny. Na hlavné mesto dnes masívne zaútočili iránske drony Shahed-136. Objekty kritickej infraštruktúry Kyjeva boli poškodené a jeden z nich zasiahol obytnú výškovú budovu. Tlaková vlna po jednom z nárazov poškodila aj obytné budovy. Zatiaľ sa vie o jednom mŕtvom a 4 zranených, z trosiek sa podarilo zachrániť 18 ľudí. Záchranná akcia pokračuje.

Je tiež známe, že Dnepropetrovská oblasť, Sumská oblasť, Odesa a Záporoží boli napadnuté Ruskou federáciou v noci a ráno 17. októbra.

Byty pre izraelské veľvyslanectvo sa prenajímajú v obytnej budove neďaleko obete v Kyjeve. Štát Izrael by sa mal stále aktívnejšie podieľať na pomoci Ukrajine. Je možné, že Rusi plnia požiadavku Iránu na útok na Izraelčanov na Ukrajine.

Celú noc a celé ráno nepriateľ terorizuje civilné obyvateľstvo. Kamikadze drony a rakety útočia na celú Ukrajinu. Ruská federácia je skutočná teroristická krajina. Zabíjanie civilného obyvateľstva, ostreľovanie pokojných miest a civilných objektov armádou agresorskej krajiny sú vojnové zločiny, za ktoré musí byť Rusko potrestané. V súčasnosti Ukrajina potrebuje protidronový systém a najnovšiu protilietadlovú obranu, aby jej občania mali aspoň trochu pokoja.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com