Šport

Martina šokovala správa o dopingu: Jednotka pre tenisovú integritu potvrdila suspendáciu

Jednotka pre tenisovú integritu potvrdila dočasnú suspendáciu Andreja Martina. Slovenský daviscupový reprezentant mal pozitívny dopingový nález na látku SARM 22. Martina dočasne suspendovali podľa článku 7.12.1 v rámci Tenisového antidopingového programu 2022.

Martin podstúpil 7. júna na challengerovom turnaji Kooperativa Bratislava Open oficiálne vyšetrenie zamerané na prítomnosť nedovolených látok v tele športovca. Oficiálne výsledky skúmania “A” vzorky laboratóriom v Toronte preukázali prítomnosť nepatrného množstva látky SARM 22 (selektívny modulátor androgénových receptorov), ktorý je na zozname nedovolených látok Svetovej antidopingovej agentúry.

Martin, ktorý mal možnosť požiadať o analýzu B-vzorky,  odmieta akékoľvek užitie nedovolených podporných prostriedkov.

“Moji rodičia ma od malička viedli k tomu, aby som sa v športe, ale aj v živote riadil pravidlami fair play. Vždy som tak robil a ako človeka, ktorý odsudzuje podvádzanie a nečestné konanie, ma poznajú aj moji blízki a priatelia. O to viac bola pre mňa šokujúca správa o pozitívnom výsledku testovania na bratislavskom turnaji. Dôrazne však odmietam vedomé požitie nedovolenej látky. Užívam iba minimum výživových doplnkov a posledných 5 rokov som v tom smere nič nezmenil.

Vždy som bol zástancom toho, že o víťazstve v tenisovom zápase majú rozhodnúť len poctivý prístup v tréningu a čistý výkon na kurte. Aj preto dôrazne odsudzujem akýkoľvek nedovolený spôsob zvyšovania športového výkonu. O to nepochopiteľnejšia je pre mňa celá táto situácia, zvlášť, keď som za celú svoju kariéru absolvoval desiatky testov a nikdy som nemal ani štipku pochybnosti o tom, že výsledok bude negatívny,” uviedol Slovák 1. augusta v tlačovej správe.

SARM 22 je zaradený na zoznam zakázaných látok WADA a jeho využitie v športe je zakázané. V medicíne sa SARM využíva s cieľom terapeutického pôsobenia pri rôznych zdravotných stavoch, ako sú strata svalovej hmoty, osteoporóza, rakovina či hypogonadizmus.

Zdroj: https://sportky.zoznam.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com