Svet

Čína posunula svoje cvičenia na vyšší level: Hrozivé zábery rakiet smerujúcich na Taiwan!

Čína prisľúbila, že USA zaplatí za to, že Nancy Pelosiová navštívila Taiwan, Teraz to vyzerá tak, že svoj prísľub dodržali. Na Taiwan mieria rakety.

Čína vo štvrtok vypálila niekoľko rakiet smerom k vodám blízko severovýchodného a juhozápadného Taiwanu, uviedlo ostrovné ministerstvo obrany. Peking tak splnil svoj sľub, že ostrov zaplatí cenu za to, že bude hostiť predsedníčku Snemovne reprezentantov USA Nancy Pelosiovú. Informuje o tom CNN.

Čínske vojenské velenie už skôr uviedlo, že v Taiwanskom prielive uskutočnilo nácvik streľby na veľké vzdialenosti, uviedla štátna televízia CCTV. Vo štvrtok ráno čínske štátne médiá uviedli, že cvičenia na simuláciu vzdušnej a námornej „blokády“ okolo Taiwanu sa začali v stredu, ale ponúkli len málo solídnych dôkazov na podporu tohto tvrdenia.

Čína uvádza, že všetky rakety zasiahli svoj cieľ presne. “Celá výcviková misia s ostrou paľbou bola úspešne dokončená a príslušná kontrola nad vzdušnou a námornou oblasťou je teraz zrušená,” uvádza sa vo vyhlásení.

Vojenské cvičenia sú len zámernou demonštráciou sily po tom, čo Pelosiová v stredu večer opustila ostrov a zamierila do Južnej Kórey. V priebehu niekoľkých hodín po jej odchode taiwanské ministerstvo obrany uviedlo, že Čína vyslala viac ako 20 bojových lietadiel cez strednú líniu v Taiwanskom prielive, strednom bode medzi pevninou a Taiwanom, ktorý podľa Pekingu nepozná, ale zvyčajne ho rešpektuje.

Zdroj: https://www.cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com