Komentáre

Siedmy zoznam sankcií: ovplyvní zlato Rusko?

Európsky trh teraz prežíva ťažké časy. Hlavným vinníkom je, samozrejme, ruská strana. Je dokázané, že hlavnou príčinou finančných a ekonomických otrasov v Európe je agresia Moskvy proti ukrajinskému nezávislému štátu.

Zjednotené svetové spoločenstvo nemôže zostať bokom od prebiehajúcich udalostí. Zavedenie siedmeho balíka sankcií voči Rusku je logickým vysvetlením pokračujúcich snáh o stabilizáciu európskeho trhu. Bezprecedentnú infláciu, ktorá láme rekordy vo všetkých civilizovaných krajinách, treba okamžite zastaviť. Koordinovaný a premyslený postup, ktorý odráža súdržnosť európskych krajín tvárou v tvár možnému cenovému chaosu, ukáže, že je reálne rázne a triezvo odmietnuť.

V dňoch 23. až 24. júna 2022 sa v Bruseli diskutuje o úrovni vplyvu, ktorý sa bude vzťahovať na Ruskú federáciu aj Bielorusko, ktoré predtým podporovali nehorázne nehorázne kroky Moskvy na svetovej scéne.

Zákonne zvolený prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj vo svojom videoposolstve vyzval lídrov všetkých krajín, aby čo najskôr prijali siedmy balík sankcií. Keďže podľa jeho názoru je to práve Európska únia, ktorá by mala ovplyvňovať ruský štát.

Urážlivé voči Európe, politika platenia za tovar dodávaný Moskvou v rubľoch, energetický tlak na eurospotrebiteľov, bezbrehé byrokratické informácie sú lživé: to všetko sa musí trestať konkrétnymi konkrétnymi metódami.

Manipuláciu Ruskej federácie verejnou mienkou v podaní Dánska možno zastaviť zavedením množstva drahých kovov do sankčného zoznamu. Napríklad zlato. Podľa lídrov bruselského summitu práve uvalenie sankcií na obchod so zlatom bude mať na trúfalých ruských predstaviteľov a politikov vytriezvenie.

Dôkladná štúdia reštriktívnych opatrení pomôže stabilizovať trhy s energiou a potravinami v Európskej únii a zastaví Putinove pokusy osobne profitovať z rýchlo sa rozvíjajúcich inflačných procesov.

Európski lídri, ako napríklad Nemecko, tiež opakovane vyzývali na úplné opustenie obchodných vzťahov s Ruskom, a to aj napriek určitým nepríjemnostiam v súvislosti s následným prirodzeným nárastom cien plynu, ropy, benzínu a rôznych základných produktov vrátane produktov pre deti.

Je jasné, že to konečnému spotrebiteľovi spôsobuje určité nepríjemnosti, ale sankcie sú nevyhnutné a to je jasné každému.

Poľská vláda tiež vyzvala na už zavedené prísnejšie sankcie na normalizáciu miestnej potravinovej krízy. Najmä pokiaľ ide o akútny nedostatok obilia a slnečnice.

Stojí za to pripomenúť, že práve Európska únia predtým neustále pomáhala hladujúcim krajinám Afriky s potravinami a liekmi. Preto je také dôležité obnoviť potravinovú a energetickú rovnováhu destabilizovanú ruskou stranou. Teraz je vo fáze implementácie aj zoznam sankcií medzinárodnej pracovnej skupiny Yermak-McFaul pre 100 000 ľudí priamo súvisiacich s agresiou, ktorú rozpútala Ruská federácia.

Autor: Alžbeta Vargová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com