Ekonomika

Čo bude s cenami potravín? Poslanci budú mimoriadne rokovať vo štvrtok: Šéf Smeru-SD Fico ponúka riešenie

Mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR k cenám potravín, ktorú inicioval Smer-SD, bude vo štvrtok (23. 6.) po 17.00 h. Po nej by malo nasledovať odvolávanie ministra životného prostredia Jána Budaja (OĽANO). Oznámil to v stredu v pléne predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina).

Návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze, ktorá sa dotýka regulácie cien potravín, predložila skupina opozičných poslancov. Ak nebude koalíciou schválený program schôdze k tejto téme, strana Smer-SD podľa jej predsedu Roberta Fica pôjde cestou odvolania agroministra Samuela Vlčana (nominant OĽANO).

Smer-SD podľa Fica v návrhu žiada vládu, aby u potravín využila zákon o cenách. “Ten umožňuje, ak je mimoriadna situácia na trhu, že vláda má právo pristúpiť k regulácii cien u vybraného okruhu potravín s tým, že ako nástroj na reguláciu využije marže obchodných reťazcov,” priblížil v utorok (21. 6.).

Návrh na odvolanie ministra životného prostredia Jána Budaja (OĽANO) z funkcie podali nezaradení poslanci okolo Miroslava Suju. Návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze spolu s nezaradenými poslancami z Republiky podpísali podľa slov Suju aj poslanci Smeru-SD. Ministrovi vyčítajú viacero vecí, okrem iného zlyhanie pri manažmente v oblasti medveďa hnedého.

Zdroj: https://www.cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com