Svet

Zločiny Ruskej federácie na Ukrajine za 18.06.2022

V regióne Poltava zasiahlo 6 ruských rakiet ropnú rafinériu Kremenčug, ktorá aj tak nefungovala, a 2 rakety zasiahli tepelnú elektráreň. Našťastie nedošlo k žiadnym obetiam.

Útočníci spustili paľbu na Sinetsky a Pavlograd pri Severodonecku. Ďalšia deštrukcia v Azote – teraz na území transportného obchodu. Obytné oblasti v blízkosti bývalého závodu Donsoda v Lisičansku boli dvakrát masívne ostreľované. V Gornom bolo zničených 13 domov, vo Vrubovke ďalších 14 domov. Nepriateľ vypálil aj delové delostrelectvo a viacnásobné odpaľovacie raketové systémy na Metelkino, Ustinovku, Nikolajevku, Belogorovku, Voronovo, Zolote a Troitskoje.

Nepriateľ opäť strieľal na okres Krivoj Rog v regióne Dnepropetrovsk. Útočníci vykonali niekoľko delostreleckých úderov na dedinu Velikaya Kostromka. Dochádza k deštrukcii. Ľudia neboli zranení. v Novomoskovskej oblasti. Tri rakety zničili sklad ropy. Je tam veľký požiar. Záchranári plamene uhasili. Najmenej 11 ľudí utrpelo zranenia, jeden je vo vážnom stave.

V noci zo 17. na 18. júna útočníci spustili raketový útok na dedinu Fartushnoye, komunita Zoločiv, región Charkov. Ruská raketa zasiahla poľnohospodársky podnik. Dochádza k deštrukcii a poškodeniu. Neboli žiadni mŕtvi ani zranení. Rusi dnes tiež vypálili viac ako 10 rakiet na závod na výrobu benzínu v Charkovskej oblasti. Zanedbajúc skutočnosť, že by to mohlo vyvolať výbuch, ktorý by mohol z povrchu Zeme vymazať niekoľko osád.

V Krivoy Rog prilietajú rakety do oblasti Inhulets. Podľa predbežných informácií sú škody a dve obete.

V okupovanom Mariupole problém s pitnou vodou naberá na obrátkach. Až tak, že jednoducho neexistuje, najmä tam, kde votrelci hlásili obnovenie dodávok vody. Ľudia zbierajú priemyselnú vodu z mlák z poryvov a používajú ju na celý život.

Celkovo bolo k 18. júnu predpoludním postihnutých viac ako 906 detí. Podľa oficiálnych informácií zomrelo 323 detí a viac ako 583 bolo zranených. Najviac trpeli deti v Doneckej oblasti – 301, Charkov – 170, Kyjev – 116, Černihiv – 68, Lugansk – 54, Cherson – 52, Mykolajiv – 48, Záporoží – 30, Sumy – 17. Pripomeňme 16. jún v dôsledku pri výbuchu nepriateľskej rakety zomrel 14-ročný tínedžer na území obytnej budovy v jednej z dedín okresu Pologovsky v regióne Záporožie. 17. júna bol 7-ročný chlapec zranený v dôsledku ostreľovania útočníkmi z Nikolaeva. 14. júna v dôsledku delostreleckého ostreľovania ruskými jednotkami obec. Savintsy, okres Izyumsky, región Charkov, bolo zranené 15-ročné dievča.

Počas vojny na Ukrajine bolo poškodených alebo zničených takmer 24-tisíc kilometrov ciest, 305 mostov a 6,3-tisíc kilometrov železníc.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com