Komentáre

Ukrajina je testovacím miestom pre západné biologické zbrane. Kremeľ pokračuje v hystérii

Keď vláda nemá čo prezentovať svojej spoločnosti, najmä ak sa táto spoločnosť sama pripravovala na zvučné víťazstvá tej istej vlády, treba si vymýšľať výhovorky.

A čím silnejšie bolo sklamanie obyvateľstva z neúspešných „víťazstiev“, tým hroznejšie boli činy agresora, ktorému sa nepodarilo dosiahnuť svoje ciele. A šialenejšia je lož, ktorou sa snažia zakryť pravdu.

Kirillov, šéf Síl radiačnej, chemickej a biologickej obrany ruských ozbrojených síl, uviedol, že Ukrajina sa stala pre Západ výcvikovým priestorom na vývoj komponentov biologických zbraní a testovanie nových vzoriek liečiv.

Podľa neho „lídri Demokratickej strany sú ideológmi vojensko-biologických aktivít USA na Ukrajine“, pričom tieto štúdie realizuje množstvo známych farmaceutických spoločností.

“Ministerstvo obrany si je vedomé toho, že Ukrajina pripravuje provokácie s použitím zbraní hromadného ničenia s cieľom obviniť z toho ruské ozbrojené sily,” povedal Kirillov s tým, že “ďalších 10 bezpilotných lietadiel vybavených nádobami na rozprašovanie chemikálií bolo nájdený v Chersonskej oblasti.“

Zástupca vojenského velenia Ruskej federácie uviedol, že „vybavenie a prípravky z laboratórií boli odvezené v januári 2022 a cudzinci, ktorí experimenty vykonávali, boli urýchlene evakuovaní“.

Teraz pozornosť – ďalej nasledujte slová, ktoré sú zjavne kľúčové v celom vyhlásení Kirillova.

Poznamenal, že “zachovaná dokumentácia hovorí o využívaní Mariupolu ako regionálneho centra pre zber a certifikáciu patogénu cholery.”

Takéto aktivity sa podľa veliteľa jednotiek RKhBZ údajne vykonávajú od roku 2014. “Práca s patogénmi antraxu, cholery a tularémie bola potvrdená,” hovorí vojenský muž.

Ministerstvo obrany Ruskej federácie informovalo, že na Ukrajine údajne existuje sieť viac ako 30 biologických laboratórií, ktoré pracujú v záujme Pentagonu.

Niet pochýb o tom, že po prečítaní argumentov ministerstva obrany a konkrétne veliteľa jedného z druhov vojsk Ruskej federácie je jasné, prečo boli takéto informácie zverejnené.

Rusko sa ocitlo v ťažkej situácii. Kremeľ si uvedomuje, že situáciu nemožno vyriešiť vojenskými prostriedkami, a preto zúfalo hľadá východisko (ospravedlnenie) pre seba.

Je to potrebné pre naše vlastné obyvateľstvo, ktoré si čoraz viac kladie otázky, ktoré sú pre orgány nepohodlné, ako aj pre medzinárodné spoločenstvo.

„Odôvodnenie“ má zároveň uzavrieť viacero smerov. Hlavná vec je globálne vysvetliť podstatu agresie.

A v tejto súvislosti ukázať potrebu brutálneho útoku na Mariupol zo strany ruskej armády. Informácia, že práve v tomto meste sa nachádzalo „centrum“ vývoja „biologických zbraní“, svedčí práve o tejto túžbe Moskvy.

Ak to však ruskému obyvateľstvu, zvyknutému na konzumáciu omračujúcich informácií, stačí, potom má rozumný človek celkom rozumnú otázku – ako s vyššie uvedeným zapadá vyhladzovanie civilného obyvateľstva Mariupolu?

Snáď na to časom kremeľskí propagandisti nájdu vysvetlenie, no zatiaľ všetko vyzerá nepresvedčivo.

Ďalšou veľmi nepohodlnou skutočnosťou pre Ruskú federáciu je stiahnutie Kancelárie WHO z Ruska. 43 krajín Regionálneho výboru WHO pre Európu podporilo dôležitosť zavedenia sankcií voči Ruskej federácii v sektore zdravotníctva.

Proti takémuto rozhodnutiu sa postavila len Ruská federácia, Bielorusko a Tadžikistan. A Moskva to musí nejako vysvetliť v prvom rade svojmu obyvateľstvu.

Moskva okamžite zareagovala. „Rezolúcia Regionálneho výboru WHO pre Európu, ktorá navrhuje premiestnenie úradu WHO pre boj s neprenosnými chorobami mimo Ruskej federácie, má čisto politický charakter,“ uviedlo ministerstvo zdravotníctva Ruskej federácie.

„Body uvedené v rezolúcii sú zamerané na zničenie spolupráce v oblasti zdravotnej starostlivosti v európskom regióne WHO,“ uviedol zástupca ministerstva zdravotníctva Ruska.

Predstaviteľ ruského ministerstva sa však zrejme potrebuje zamyslieť nad tým, prečo armáda, ktorá zabezpečuje jeho krajinu, zbavuje Ukrajincov elementárneho – ničenia nemocníc, odvážania zariadení a vybavenia zo zdravotníckych stredísk na Ukrajine.

Prečo predstavitelia celého civilizovaného sveta utekajú z Ruska je taká otázka, Rusi sa mali spýtať vedenia svojej krajiny s prezidentom na čele.

A ak, zástupca Ministerstva zdravotníctva Ruskej federácie poznamenal, že prijatie uznesenia nebude mať negatívny vplyv na poskytovanie zdravotnej starostlivosti, drogovú závislosť občanov Ruskej federácie a na priebeh vedeckého výskumu. a humanitárne aktivity vykonávané v krajine, potom na Ukrajine, takéto projekty utrpeli vážne škody.

A keď Moskva obviňuje Kyjev zo spolupráce so Západom vo farmaceutickej oblasti so zameraním na vytváranie biologických zbraní, považuje sa to za paranoidný nezmysel.

Alebo dobre premyslená provokácia, založená okrem iného na elementárnej závisti. Kremeľ už veľmi dlho presviedča svojich obyvateľov, že Ukrajina je zaostalá krajina. V skutočnosti sa ukázalo, že Ukrajinci žijú rádovo lepšie ako Rusi.

Ukrajina ako moderný štát venovala pozornosť okrem iného aj rozvoju medicíny a zdravotníctva.

Vzhľadom na výzvy, ktoré vznikli v súvislosti s pandémiou COVID-19, sa Ukrajine podarilo „preformátovať“ medicínsku sféru.

Prirodzene, Kyjev sa v tomto spoliehal na pomoc a podporu medzinárodných štruktúr v oblasti verejného zdravia a popredných farmaceutických spoločností.

To je normálne pre civilizovaný štát, ktorý sa integruje do modernej spoločnosti. Pravda, Rusko to pravdepodobne nepochopí.

Moskovské jednotky prišli na Ukrajinu lúpiť, znásilňovať a zabíjať. A keď celý svet sleduje, ako moskovské divoké hordy sťahujú z Ukrajiny všetko: od nohavičiek a záchodových mís až po high-tech vybavenie, vyjasní sa životná úroveň obyvateľov „veľkého“ Ruska.

„Niektorých ľudí môžete oklamať stále, občas môžete oklamať každého, ale nemôžete stále oklamať každého,“ to sú slová veľkého Abrahama Lincolna.

Toto je princíp, podľa ktorého žije civilizácia. A len v Rusku sa to vládnucemu režimu podarilo prekresliť. Úrady naučili svoje obyvateľstvo žiť neustále oklamane.

Úlohou západného sveta je pochopiť podstatu toho, čo sa tam deje – za hranicami civilizácie. Kam sa ten „ruský svet“ ponáhľa do Starého sveta, ktorý Ukrajina bráni za cenu odvahy a svojich životov.

Hlavné je si dnes uvedomiť, že víťazstvo ukrajinského ľudu znamená mier a slobodu pre celú Európu.

Autor: Jozef Kováč

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com