Šport

Ďalší zákaz pre ruský šport: Tešiť sa môžu hokejisti Švajčiarska

V dôsledku ruskej invázie na Ukrajinu utrpela tamojšia hokejová reprezentácia ďalšiu ranu. Počas nasledujúcich dvoch sezón si Rusko nezahrá na turnajoch Euro Hockey Tour, namiesto nich sa v tomto hokejovom kolotoči predstavia reprezentanti Švajčiarska.

Hokejisti s helvetským krížom na dresoch sa miesto Rusov predstavili aj na nedávnych Švédskych hrách. Práve v krajine hostiteľa tohto turnaja sa podpísala dohoda o nahradení ruskej reprezentácie. V Štokholme sa na tom zhodli účastníci Euro Hockey Tour, teda zástupcovia Česka, Fínska a Švédska.

Švajčiari sa ponúknutej šance chytili s patričnou zodpovednosťou už na predchádzajúcom turnaji vo Fínsku, kde domáci výber porazili 3:2 a Švédsku podľahli až po predĺžení. Jedinú prehru po základnej hracej dobe zaznamenali proti Česku.

Medzi rovnakou smotánkou hokejového sveta sa teda predstavia aj v ďalších dvoch ročníkoch. Počas sezón 2022/2023 a 2023/2024 budú v predvianočnom období namiesto ruského Channel One Cup usporadúvať turnaj vo svojej domovine. 

Zdroj: https://www.cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com