Svet

Chlapec prišiel zo Záporožia sám, telefónne číslo mal napísané na ruke

V noci z piatka na sobotu prekročil ukrajinsko-slovenskú hranicu aj jedenásťročný chlapec. V jednej ruke igelitová taška, na druhej ruke napísané telefónne číslo. Jeho rodičia museli zostať doma.

Príbeh chlapca, ktorý prišiel sám vlakom na hranicu, s pomocou colníkov ju prekročil a na slovenskej strane sa ho ujali dobrovoľníci, priblížila polícia na sociálnej sieti. Najedol sa, zohrial sa, dobrovoľníci mu pomohli zavolať rodine, ktorá ho už čakala.

Jednou z medičiek, ktoré pomáhali s intervenčným tímom ministerstva zdravotníctva priamo na hraniciach, je aj štvrtáčka, študentka všeobecného lekárstva, 22-ročná Kateryna Cholynets z Ukrajiny.

„Všetkých si získal svojím úsmevom, nebojácnosťou a odhodlaním, hodným skutočného hrdinu,“ napísalo ministerstvo vnútra na sociálnej sieti.

V nedeľu sa ozvala aj chlapcova mama. Poďakovala všetkým za pomoc chlapcovi. Vysvetlila, že žije v Záporoží, a keď v piatok znela streľba aj z okolia jadrovej elektrárne, zbalila syna a poslala ho do bezpečia. Ona sama zostala doma, stará sa totiž o mamu, ktorá sa nedokáže sama pohybovať. „V malej krajine žijú ľudia s veľkým srdcom,“ dodala žena.

Zdroj: https://spravy.pravda.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com