Komentáre

“Nehlasovať za sankcie proti Nord Stream 2” – Bidenova administratíva sa snaží presvedčiť demokratov

Rozšírila sa správa, že zástupkyňa ministra zahraničných vecí Victoria Nulandová a hlavný poradca pre globálnu energetickú bezpečnosť na ministerstve zahraničia Amos Hochstein sa v Spojených štátoch snažia presvedčiť demokratických zákonodarcov, aby nepodporili sankcie proti Nord Stream 2.

A nie je to márne, pretože predchádzajúci hovorca ministerstva zahraničia Ned Price povedal, že Spojené štáty sú proti realizácii projektu Nord Stream 2, ale zavedenie sankcií proti plynovodu by oslabilo jednotu Spojených štátov a Európy a nepomohlo by stať sa odstrašujúcim prostriedkom pre Rusko v jeho politike voči Ukrajine. To znamená, že Spojené štáty boli s najväčšou pravdepodobnosťou ovplyvnené faktormi hrozby z Ruskej federácie. A možno túto situáciu ovplyvnili rokovania, ktoré prebehli skôr. Je nepravdepodobné, že sa nám podarí zistiť dôvod takýchto vyhlásení a činov.

Politický novinár Andrew Desiderio tweetoval: Predstavitelia ministerstva zahraničných vecí Victoria Nuland a Amos Hochstein v súčasnosti organizujú brífing pre skupinu demokratických senátorov, v ktorých načrtávajú pozíciu administratívy k sankciám voči Nord Stream 2 od Teda Cruza, hlasovanie sa uskutoční tento týždeň. Potrebujete 60 hlasov. Administratíva sa snaží. zablokovať demokratom v tom.”

Dodal tiež, že postoj Bidenovej administratívy, že jednota s Nemeckom a ďalšími spojencami je prvoradá, teraz zrejme presvedčil niektorých demokratov.

Podľa aktuálnej situácie to Spojené štáty jednoducho nechcú riskovať, pretože šimpanz je s granátom, a ak si to uvedomíte s jadrovým kufríkom, je to veľmi desivé pre celý svet.

Autor: Jane Braun

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com