Svet

Ako je na tom český prezident Miloš Zeman? Dôležitá správa z nemocnice!

Zdravotný stav prezidenta Miloša Zemana je stabilizovaný. ČTK to v pondelok oznámila hovorkyňa Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) Jitka Zinke.

Bližšie informácie neoznámila. Zeman bol do nemocnice prevezený v nedeľu popoludní. Podľa jeho ošetrujúceho lekára Miroslava Zavorala sú dôvodom hospitalizácie komplikácie sprevádzajúce jeho chronické ochorenie. Zeman je podľa neho hospitalizovaný na pracovisku intenzívnej medicíny.

Zeman bol do ÚVN prevezený v nedeľu krátko po 13:00. Presnú diagnózu Zavoral médiám neoznámil, pretože k tomu nemá pacientov súhlas. Povedal, že lekári presne poznajú diagnózu, a sú preto schopní presne zacieliť liečbu tak, ako má vyzerať. Zeman v ÚVN v septembri strávil osem nocí. Podľa Pražského hradu išlo o rekondičný pobyt, pri ktorom prezident podstúpil niekoľko vyšetrení a infúzie. Vo vtedajšej správe je uvedené, že prezident trpel dehydratáciou a miernym vyčerpaním a že čo sa týka cukrovky, neboli zistené nadlimitné hodnoty. Neuropatia nôh, kvôli ktorej sa prezident pohybuje na vozíku, podľa správy pretrváva.

Teraz bol prevezený do nemocnice na začiatku povolebného vyjednávania o zostavení novej vlády. Hovorca prezidenta Jiří Ovčáček ČTK v nedeľu povedal, že prevoz prezidenta do nemocnice neohrozuje povolebné vyjednávania a ústavnú situáciu. Uviedol, že prezident teraz potrebuje pokoj na liečbu, o jej priebehu a dĺžke rozhodnú lekári.

Zdroj: https://www.cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com