Komentáre

Sebaizolácia nie je náhodná: Inštitút Roberta Lansinga odhalil Putinov zhoršujúci sa zdravotný stav a nevyhnutné dôsledky pre krajinu

Existuje možnosť, že moc v Rusku sa presunie do rúk ministra obrany Šojgua, ktorý môže okolo Putina vytvoriť izoláciu a monopolizovať moc v štáte na základe vlastných prezidentských ambícií.

Odchod ruského prezidenta do sebaizolácie pod zámienkou zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie s koronavírusom (v jeho okolí) môže súvisieť nielen s hromadnými falšovaniami počas parlamentných volieb v Rusku, ale aj s potrebou lekárskych zákrokov, ktoré by mali znížiť výskyt zhoršenia zdravotného stavu ruského lídra. Inštitút Roberta Lansinga uvádza https://lansinginstitute.org.

“Podozrenia, že Putin trpí progresívnou Parkinsonovou chorobou, ktoré v novembri 2020 zaznamenal britský denník Sun, posilňuje čoraz častejší výskyt psychologických a neurologických symptómov u ruského prezidenta počas verejných podujatí, ako aj jeho nekontrolovateľné vnútorné procesy konkurencie a boja o moc medzi mocenskými štruktúrami v krajine,” pripomína publikácia. 

Najnovšie videozáznamy ruského prezidenta údajne tiež naznačujú, že sa u neho čoraz častejšie objavujú známky zhoršenia duševného stavu. Niekedy majú podobu prejavov demencie, hoci môžu súvisieť aj s ochorením pravej mozgovej hemisféry. 

Podľa zdrojov Inštitútu Roberta Lansinga môže Putin trpieť poruchami chrbtice, ktoré vznikli v dôsledku predchádzajúcich zranení. 

“Tieto problémy podľa nich nútia Putina užívať silné lieky proti bolesti, čo môže mať vplyv na jeho duševný a psychický stav,” spresňuje publikácia. 

Poznamenáva sa, že účinky užívania silných liekov vysvetľujú aj zmenu stavu ruského prezidenta zo zjavnej inhibície na normálny stav. V prípade užívania liekov proti bolesti, napríklad na onkologické účely (skupina opioidov), sa môžu vyskytnúť paranoidné predstavy, apatia a depresia, ktorá sa prejavuje letargiou.

“Neurologické príznaky sa však časom zvýrazňujú. Pri tomto trende sa v období 2023-2024 nebudú skrývať. Toto obdobie sa zhoduje s očakávaním tzv. transferu – riadeného odovzdania moci v Rusku z Vladimíra Putina jeho nástupcovi,” uvádza inštitút. 

Úroveň schopností ruskej vlády je dostatočná na to, aby utajila Putinove zdravotné problémy až do začiatku roka 2023. Je však čoraz pravdepodobnejšie, že niektoré rozhodnutia v Rusku prejdú do rúk určitých vplyvných skupín. 

Publikácia naznačuje, že najpravdepodobnejšími nástupcami ruského prezidenta môžu byť členovia bezpečnostného bloku, ako napríklad šéf ruskej SVR Sergej Naryškin alebo šéf FSB Alexander Bortnikov. Existuje však možnosť, že moc v Rusku získa minister obrany Šojgu, ktorý by mohol vytvoriť izoláciu okolo Putina a monopolizovať moc v štáte na základe vlastných prezidentských ambícií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com